TÜRKİYE’DE İLK DEFA,  3 AŞAMALI BARAJ SINAVI DENGE OKULLARI’NDA!06/02/2021

TÜRKİYE’DE İLK DEFA,
3 AŞAMALI BARAJ SINAVI DENGE OKULLARI’NDA!

4.5.6.7.8.9.10.11.12. Sınıflar için düzenlenecek KADEMELİ BARAJ SINAVINDA

1.    SINAV: 27 ŞUBAT ONLINE
2.    SINAV: 28 ŞUBAT ONLINE
3.    SINAV : 12 MART YÜZ YÜZE

Tüm Sınavlar Saat 11:00 de yapılacaktır.

Her öğrenciye özel seviye sınıfları, ölçme ve değerlendirme basamaklarının bulunduğu BURSLULUK ve OKULA giriş sınavlarımızdan yararlanmak için;

Sevgili öğrenciler,
❗Yönergeyi DİKKATLE okuyunuz.

•    Başvurular https://dengebursluluk.dijidemi.com sayfasından başvuru formu doldurularak yapılacaktır.
•    Online sisteme giriş bilgileriniz belirttiğiniz telefon numaralarına sınav gününe kadar SMS yoluyla gönderilecektir.
•    Sınav saati geldiğinde sizlere SMS yoluyla gönderilen hesap bilgilerinizle https://dengebursluluk.dijidemi.com sayfasından Online sisteme giriş yapınız.
•    Sınavda İlkokul kademesi 4. Sınıflar için Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 15, Sosyal bilgiler 15 olmak üzere toplam 70 soru yer alacaktır.
•    Sınavda Ortaokul kademesi 5 ve 6 sınıf seviyeleri için Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, Sosyal bilgiler 10, Yabancı dil 10, Din kültürü ve ahlak bilgisi 10 soru olmak üzere toplam 75 soru yer alacaktır.
•    7 ve 8 sınıf seviyeleri için Online sınavımız Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, Sosyal bilgiler 10, Yabancı dil 10, Din kültürü ve ahlak bilgisi 10 soru olmak üzere toplam 90 sorudan oluşmaktadır.
•    Sınavda Lise kademesi 9-10-11 sınıf seviyeleri için Türk Dili ve Edebiyatı 30, Temel Matematik 30, Sosyal Bilgiler 30, Fen Bilimleri 30 olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır.
•    Sınav soruları başarılı akademik kadromuz tarafından sadece 1. Dönem konu kazanımlarını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.
•    Yanıtlarınızı işaretlemeyi unutmayınız.
•    3 aşamalı sınavlarımızın ilk 2 aşaması 27-28 Şubat tarihlerinde Online olarak saat 11:00’da uygulanacaktır. 12 Mart tarihinde saat 11:00’da yüz yüze sınavımız yapılacaktır.
•    Sınav saati geldiğinde sınav süresi otomatik olarak başlayacaktır. Bu sebeple sınava belirtilen sınav saatinde giriş yapmanız önemlidir.
•    Sınavı 1 kez cevaplayabilirsiniz.
•    Bitir dediğinizde tekrar sınava dönemezsiniz.
•    Teknik aksilik nedeniyle sınavın kapanması durumda tekrar giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
•    Yaşanacak teknik aksaklıklar için irtibat No: 05493760444
•    Sınav ortamınızda dikkatinizi dağıtacak cep telefonu, TV vb. unsurların bulunmamasına özen gösteriniz.
•    Öğrenciler, her sınıf düzeyinde başarı durumlarına göre BURSLU / İNDİRİMLİ olarak okullarımızda okumaya hak kazanacaklardır. Sınav sonuçları okuldan elden teslim alınacaktır.

SINAV SONUÇ TARİHİ: 22/03/2021

Başarılar dileriz.